Mit liv har handlet om dans i snart 60 år, deraf de små 50 på Det kgl. Teater. Som danser instruktør og lærer.

Endeløs er den række af børn og voksne som jeg har undervist, men min glæde og begejstring er uforandret.

Jeg er stadig lærer for børnene på Det kgl. Teater og fortsætter også med hold på Christianshavns Balletskole, som jeg startede for 19 år siden.

Nedenstående tekst er skrevet af Anne Middelboe Christensen i anledning af Inges 65 års fødselsdag:

En skønhedshilsen til en skønhedspige

Når Inge Jensen sender sine hundreder af balletbørn af sted op mod alteret under de årlige juleballetgudstjenester i Vor Frelsers Kirke på Christianshavn, er det med høje forventninger og kærlige smil. Og når børnene løber ned ad kirkegangen igen, smiler de som regel stolt tilbage.

Egentlig måles balletskolers kvalitet på antallet af teenagere. De fleste balletskoler kan sagtens tiltrække masser af små børnehavepiger i lyserødt, men når pigerne bliver større, falder de let fra… På Christianshavns Balletskole er der påfaldende mange teenagere. Ikke bare teenagepiger med lange ben og yndige ansigter, men endda også et par flotte fyre, der gerne lader sig herse rundt i piruetter og dobbeltture.

Lige siden Inge Jensen fandt på at åbne sin egen balletskole for 20 år siden, har teenagerne præget balletskolen. Og det gør de fortsat, efter Nerea Barañano og Allan Nielsen har overtaget balletskolen – nu blot med Inge Jensen som tilknyttet lærer.

Inge Jensen fascinerer de unge, fordi hun er så kompromisløs. Inge er en skønhedspige. Hun er hverken bange for at rose eller for at kritisere. Hos Inge må man ikke have ’bananfødder’. Sådan er det bare. Til gengæld roser hun straks en rank balletholdning: Balletæstetikken er ikke til diskussion.

Inge leger med de mindste balletbørn – lærer dem at gå på usynlig line og plukke drømmeæbler i pantomimer. Inge udfordrer skolestarterne med masser af rene træningstrin og klassisk balletmusik. Inge fascinerer teenagerne med sart koreografi fyldt med avancerede balancer og tåspidsdans. Og Inge giver danseglæden tilbage til voksne kroppe, der måske ellers er holdt op med at lege.

Inge er ikke bange for at tale om skønhed. Hun er ikke bange for at pege på den perfekte linje på en krop ved barren. Hun er ikke bange for at fremhæve talentet, der springer hen over gulvet. Inge hader sjusk og elsker hårdt arbejde: Inge kan man regne med.

Som barn var Inge den stædige, der blev ved med at gå til optagelsesprøve på Det Kongelige Teaters Balletskole, indtil hun kom ind. Som balletdanser var Inge den kønne og den sanseligt betagende. Som balletpædagog er hun den glade og opmuntrende. Som koreograf er hun den tjekkede og opildnende. Og som 65-årig er hun stadig den pigede skønhed. Med høje kindben, langt hår, yndefuld overkrop – og meget udaddrejede fødder… Og med sin Lasse som trofast beundrer ved celloen.
Anne Middelboe Christensen
Balletanmelder ved Dagbladet Information og balletmor til tre af Inges glade balletbørn

Dette portræt blev skrevet til fotobogen Christianshavns Balletskole, som Nerea Baranano og Allan Nielsen udgav sammen med fotografen Henning Sjøstrøm i anledning af Inge Jensens 65 års fødselsdag den 2. februar 2012.

←Tilbage